Ο ενδιάμεσος χώρος που δημιουργεί το διαδίκτυο ανιχνεύεται σε διάφορες εκφράσεις και μεταβάλλεται με πολύπλοκο τρόπο. Πόσο εύκολα χαρτογραφείται, όμως, και ποιός τελικά ελέγχει το ανεξάρτητο
κυβερνοσύστημα?

Μελέτη του ICANN από τον Kim Davies στο http://blog.icann.org
3 σχόλια:
Η συγκεκριμένη μελέτη έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί απαντά πολύ καλά στο ερώτημα που βάλατε και δίνει μια επιπλέον διάσταση στον ιντερνετικό κόσμο που μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά.τελικά όμως αποδεικνύεται ότι ο έλεγχος άρα και η χαρτοφράφηση του διαδικτύου είναι πολύ δύσκολη ως αδύνατη.
Η σχέση του διαδικτυακού εν δυνάμει χώρου και του πραγματικού βασίζεται σε πολλές ομοιότητες που μπορούμε να εντοπίσουμε σε αυτά τα αρχικά ασύνδετα πράγματα. Το ψηφιακό pixel σε σύγκριση με μια πραγματική μονάδα-μόριο ενός πράγματος που υπάρχει στην καθημερινή ζωή θέτει το ερώτημα του κατά πόσο μπορούμε να μιλήσουμε για ψηφιακές πόλεις και ψηφιακούς κόσμους. Η κατά Matrix Virtual reality εκδοχή του ορατού κόσμου ο οποίος συμβαδίζει με τον παλιό, δε φαίνεται να είναι μακριά από τον διαδικτυακό ιστό, τουλάχιστον σε νοηματικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν, η επέκταση της σύγχρονης πόλης και κοινωνίας με άλλους όρους είναι ένα φαινόμενο σε εξέλιξη.αρκεί να ανοίγουμε κάπου κάπου τα μάτια μας να το βλέπουμε.. γιατί σε λίγα χρόνια αυτό θα μπορούμε μόνο μέσω web cam να το κάνουμε..
suenix
Βλαμμένοι θα καταντήσουμε με το διαδίκτυο, είναι το μόνο σίγουρο.
Δημοσίευση σχολίου