που ειμαι οταν ειμαι εδω;

Η φωτογραφία μου
που εισαι; | εδω.. | define εδω | in_situ ENA BLOG ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩ ΤΟΥ.Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ-ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ.Η ΣΤΙΓΜΗ

14.2.08

10 ^1028

http://johny619.blogspot.com/

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, Η ύπαρξη άλλων Συμπάντων είναι μια άμεση συνέπεια των κοσμολογικών παρατηρήσεωνΥπάρχει ένα αντίγραφό σας που διαβάζει αυτό το άρθρο; ένα πρόσωπο που δεν είσαστε εσείς αλλά ζει σ' ένα πλανήτη που λέγεται Γη, με ομιχλώδη βουνά, γόνιμα χωράφια, πολυάνθρωπες πόλεις σ' ένα ηλιακό σύστημα με 8 άλλους πλανήτες; Η ζωή αυτού του προσώπου είναι ως τώρα ίδια με τη δική σας από κάθε άποψη. Αλλά ίσως αυτός ή αυτή, τώρα αποφασίζει να παρατήσει αυτό το άρθρο ενώ εσείς συνεχίζετε να διαβάζετε.

Η ιδέα για ένα δικό σας αντίγραφο μοιάζει παράξενη και απίθανη αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να συμφιλιωθούμε μαζί της γιατί υποστηρίζεται από αστρονομικά δεδομένα. Το απλούστερο και πιο διαδεδομένο κοσμολογικό μοντέλο σήμερα, προβλέπει ότι έχετε ένα δίδυμο σ' ένα γαλαξία σε απόσταση περί τα (10 στην 1028 ) μέτρα από εδώ. Η απόσταση είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν ανήκει καν στην περιοχή που παρατηρούν οι αστρονόμοι, αλλά αυτό δεν κάνει τον δίδυμο εαυτό σας λιγότερο πραγματικό. Για το πως εκτιμάται η απόσταση αυτή θα μιλήσουμε στο δεύτερο μέρος του άρθρου. Σε πολύ πιο μακρινές αποστάσεις από αυτήν υπάρχουν ολόκληρα Σύμπαντα, αντίγραφα του δικού μας.

5 σχόλια:

in_situ είπε...

Η προβληματική που σχετίζεται με το χωρο και τις διαστάσεις του, εκτείνεται, εκτός από την φιλοσοφία, την τέχνη και τις κυβερνοπρακτικές, σε πολύ πιο επιστημονικώς απαιτητικά αντικείμενα όπως αστρονομία και μελέτη του σύμπαντος. Η μαθηματικά αποδεδειγμένη ύπαρξη χώρων ν-διαστάσεων Hilbert, αν και ανήκει στη θεωρητική σφαίρα έχει εμφανή σχέση με (το βίντεο που προηγείται αλλά και με) χωρικές καταστάσεις που συναντά κανείς στη μελέτη του σύμπαντος.(Αυτό το επισημαίνει η ανάρτηση περι 2-διάστατων και ω-διάστατων χώρων).Έτσι λοιπόν, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δε μπορεί κανείς με ακρίβεια ούτε να προσδιορίσει το χώρο αλλά ούτε και να πει με σιγουριά που είναι ακόμα και όταν είναι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Εχει πολυ ενδιαφέρον η προσέγγιση που κάνετε στο ζήτημα του προσδιορισμού των θέσεων και του χρόνου από διαφορετικές οπτικές.Αντιλαμβάνεται έτσι κανείς ότι η υποκειμενικότητα αλλά και η μεταβαλλόμενη πραγματικότητα είναι δυο παράγοντες που επηρεάζουν κάθε φορά τις συντεταγμένες.Και εγώ που σας μιλάω τώρα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος που είμαι ακριβώς..

Ανώνυμος είπε...

File "in_sity"-"anwnyme" ektos apo to gegonos oti symfwno apolyta me ta legomena sas,auto pou exw na prosthesw einai oti h yparksh parallhlwn diastasewn apodykneietai kai mesw ths thewrias twn yperxordwn.
Se "vathos" eswterikou tou pyrhna megalyterou apo quarks h ulh kalyptetai apo xordes oi opoies paragoun hlektrismo kai pallontai astamathta.H kathe mas kinhsh einai apotelesma enos mono palmou me apotelesma oi episthmones na einai 99,9% sigouroi oti oi upoloipoi palmoi exoun antiktypo se kapoio parallhlo symban opou enas diaforetikos palmos paragei th diaforetikh mas kinhsh se ena diaforetiko symban.

in_situ είπε...

ευχαριστουμε φίλε panic για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. περιμένουμε και συνέχεια, πάνω στο θέμα ή σε οτιδήποτε σχετικό

Ανώνυμος είπε...

Η ιδέα του παράλληλου σύμπαντος και του δίδυμου εαυτού μου είναι super! Πρέπει να τον γνωρίσω σύντομα, αρκεί να είναι υγιέστατος, ακούραστος, πανέξυπνος, πανέμορφος, πλούσιος και ευπροσάρμοστος, ώστε να ανταπεξέρχεται στις συνθήκες και υποχρεώσεις εδώ και εκεί.